Stel direct een vraag
Stel direct een vraag
Is uw zicht gehoor, spierkracht of balans achteruit gegaan? Dit kan gevolgen hebben voor uw deelname aan het verkeer.
Het liefst blijft u natuurlijk zo lang mogelijk zelfstandig autorijden, fietsen en wandelen, maar zorg wel dat het veilig blijft. Een driewielfiets biedt vaak dé uitkomst!
Heeft u bijvoorbeeld moeite met het op- en afstappen van uw huidige tweewieler? Of heeft u last van heup-, knie- of evenwichtsproblemen of moet u revalideren van een operatie? Dan is een driewielfiets het ideale vervoersmiddel.
Benieuwd waar u op moet letten bij het kopen en gebruiken van een (elektrische) driewielfiets? Wij vertellen er meer over in deze blog.
Er zijn verschillende soorten driewielfietsen voor volwassenen verkrijgbaar. Van elektrische driewielfietsen tot sportieve driewielers met meerdere versnellingen. Ook is het bijvoorbeeld mogelijk om een fiets aan te schaffen met twee voorwielen, voor het geval u het lastig vindt om de breedte van de fiets in te schatten.
Voordat u zomaar een driewielfiets aanschaft is het belangrijk om stil te staan bij onderstaande vragen.
De beste tip die we kunnen geven is om u te laten adviseren in een fietsenspeciaalzaak. Maak uw wensen kenbaar en laat u informeren over alle soorten fietsen die er zijn.
Ook is het fijn om even een proefritje te maken, zodat u kunt ervaren welk type driewieler u het prettigst vindt fietsen.
Als u uw hele leven op een tweewieler hebt gefietst, is balans zoeken een tweede natuur geworden. Op de driewieler moet u dat gevoel als eerste loslaten. Dit is in het begin vaak wat onwennig en voelt tegennatuurlijk, maar oefening baart kunst!
Gaat u een driewielfiets testen of heeft u er net een driewielfiets aangeschaft? Dan is het raadzaam de volgende tips over het fietsen in acht te nemen:
Fiets de eerste keer niet te lang en geef uzelf de tijd om rustig te wennen aan de driewieler en om de ervaringen te verwerken. Schaam u er niet voor als u er moeite mee heeft, want vrijwel iedereen heeft dat in het begin.
Vanuit de Fietsersbond worden regelmatig dagen georganiseerd om kennis te maken met de driewielfiets. De bond organiseert deze dagen om mensen bewust te maken van de mogelijkheden op het gebied van de driewielfietsen. Een testdag als deze geeft u de mogelijkheid om laagdrempelig te kunnen wennen aan de driewieler.
Heeft u al een driewielfiets gekocht en vraagt u zich af waar u uw driewielfiets het beste kunt stallen? Het is aan te raden om uw fiets op een overdekte, droge en veilige plek bij u thuis te parkeren.
Schaf daarom een speciale berging aan waar uw driewielfiets goed in past. Bij ons kunt u terecht voor een multifunctionele stalling (zie onderstaande afbeeldingen), ook wel scootmobielberging genoemd. In onze bergingen zit bovendien een stopcontact waarmee u de accu van uw elektrische driewielfiets kunt opladen.
Sinds dit jaar is het ook mogelijk om een handberging te laten plaatsen, die zonder elektriciteit op iedere plek bij uw woning of appartement geplaatst kan worden. Deze berging is met uw eigen sleutel gemakkelijk toegankelijk en is ook geschikt voor de grotere fietsen zoals een duofiets of rolstoelfiets.
Wilt u meer over weten over de driewielfiets en de berging ervan? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij zijn telefonisch bereikbaar via 06 14 71 50 53 of per mail via info@scootmobielberging.nl.
Wilt u de informatie over onze bergingen graag schriftelijk thuis ontvangen? Vraag dit bij ons op en we sturen onze brochure graag toe.
Overweegt u om een driewielfiets aan te schaffen? Neem dan eens contact op met een van onderstaande leveranciers.
• Van Raam: Populaire fietsmodellen zijn de Easy Rider, de Maxi, de Easy Go, de Balance, de Fun2Go en de Fun Train.
• Huka: Populaire modellen zijn de Cortes, de Vasco, de Orthros en de rolstoelfiets (fiets en rolstoel ineen).
Roland (eigenaar van Scootmobielberging) zet zich met zijn kennis en ervaring graag in om mensen te helpen aan een passende (scootmobiel)berging voor ieder type vervoersmiddel.
LinkedIn